Начало Moto News Марк Маркес се връща през 2021

Марк Маркес се връща през 2021

1038
0
Maрк Маркес
Maрк Маркес; снимка: HRC
Тимът на Репсол Хонда обяви, че Марк Маркес няма да вземе участие в оставащите две надпревари до края на сезон 2020 в MotoGP. Това означава, че шесткратният световен шампион ще се завърне на стартовата решетка догодина.
Маркес катастрофира тежко в първата надпревара на Херес и счупи дясната си ръка. Няколко дни след това  претърпя операция и опита да се завърне в Гран при на Андалусия, но се установи проблем с титаниевата планка, използвана за фиксиране на фрактурата и се наложи да бъде опериран повторно. Проследявайки напредъка на своето възстановяване, Марк, съвместно с екипа на Хонда и няколко лекари реши да отложи завръщане си до началото на сезон 2021.

През този сезон тимът на Репсол Хонда е бил два пъти на подиума с Алекс Маркес. В същото време заместникът на Марк Маркес Щефан Брадл има едно класиране в топ 10 и е с актив от 16 точки.

„Готов съм за финалните две надпревари за годината. Имам добра скорост в състезанията и се надявам да завърша сезон 2020 по най-добрия начин“, сподели Алекс Маркес.

„Преди всичко искам да пожелая на Марк да се възстанови напълно и благодаря на Хонда за предоставената възможност. Постигнахме голям напредък от Льо Ман насам и с нетърпение очаквам финала в Португалия“, заяви Щефан Брадл.