Начало MotoGP News Марк Маркес претърпя втора операция на дясната ръка

Марк Маркес претърпя втора операция на дясната ръка

747
0
Марк Маркес
Марк Маркес; снимка: Хонда

Марк Маркес претърпя втора операция на дясната си ръка, която счупи по време на първия кръг от световния шампионат на MotoGP на пистата Херес. Пилотът на Хонда падна в състезанието, премина хирургическа интервенция и дори опита да кара през следващия състезателен уикенд. Втората надпревара от мотоциклетното първенство бе пак на Херес, веднага след първата.

Маркес премина медицинския преглед за Гран при на Андалусия. Пропусна петъчните тренировки и опита да кара в събота, но в крайна сметка се отказа.

В официалното съобщение от екипа се казва, че втората операция се е наложила, след като лекарите са установили проблем с титаниевата планка, използвана за фиксиране на фрактурата. Елементът имал повреди заради натрупан стрес в крайника. Интервенцията е извършена от доктор Хавиер Мир и неговия екип. Маркес остава в болницата за 48 часа.

„Марк Маркес претърпя една манипулация преди 13 дни, но се наложи да се върне в операционната“, заяви доктор Мир. „Първата операция бе успешна. Натрупване на стрес обаче е довело до известни проблеми с планката, поради което тя бе премахната и заменена. Пилотът не е чувствал болка след първата операция. Следвал е медицинските съвети и усещането от собственото си тяло. За съжаление стресът е причинил проблем. Сега трябва да изчакаме 48 часа, за да установим необходимото за възстановяване време.“