Начало MotoGP News Марк Маркес ще се състезава в Гран при на Арагон

Марк Маркес ще се състезава в Гран при на Арагон

270
0
Марк Маркес, Хонда
Марк Маркес, снимка HRC

Марк Маркес ще се състезава в Гран при на Арагон. Новината бе официално обявена от отбора на Репсол Хонда. Шесткратният световен шампион в MotoGP взе участие в двудневния тест на пистата Мизано миналата седмица и заяви, че се чувства готов отново да се върне в световния шампионат.

110 дни след последното си участие в Гран при на Италия на 29 май, Марк Маркес ще се завърне в MotoGP в предстоящия състезателен уикенд на пистата Моторланд Арагон. След като претърпя успешна четвърта операция на дясната раменна кост, пилотът на Хонда следваше стриктно указанията на своя лекарски екип, за да се възстанови напълно.

След многобройни прегледи, консултации и тестове, всички страни са доволни от постигнатото възстановяване. Сега Маркес ще направи следващата стъпка в рехабилитацията си и ще възобнови активната си състезателна кариера.

„Както виждате, съм доста усмихнат. Това означава, че ще бъда в Гран при на Арагон като състезател“, каза Маркес в кратък видеоклип, публикуван в социалните мрежи.

„След разговори с лекарите и екипа решихме, че най-доброто за възстановяването ми е да продължа да карам мотора на Хонда и да трупам километри за следващата година.“

„Много ще се радвам да го сторя в предстоящата Гран при на Арагон. Сигурен съм, че подкрепата ви ще ми помогне да изкарам целия уикенд. Очаквам с нетърпение да се кача на своя мотоциклет в петък.“

Маркес направи 100 обиколки по време на теста в Мизано. Пилотът на Хонда завърши с около половин секунда изоставане от най-доброто време, записано от Фабио Куартараро.

„Ръката ми е в естествената си позиция, когато не е необходимо да използвам повече сила.“

„Това означава, че нямам никакви проблеми когато излизам от бокса или правя по-бавни обиколки. Но когато използвам цялата си сила, все усещам, че мускулите ми трябва и да стават по-силни, за да стабилизират рамото. Това ще ми позволи да работя много по-добре“, каза Маркес.

„В левите завои усещах, че съм в по-естествена позиция от преди. На десните ми липсваше сила, както и на участъците, в които трябваше да натискам повече. Изгубих няколко десети на правите, защото моторът не бе достатъчно стабилен. Все пак имах пълно доверие в мотора, което е изключително важно.“

„Не трябва да забравим факта, че прекарах само две седмици във фитнеса, два дни на колело и след това дойдох тук. Не съм имал време да натрупам сила. Този тест ми помогна да разбера къде съм и да разбера върху кои мускули трябва да поработя повече“, завърши Марк Маркес.