Начало MotoGP News Маркес започва тренировки с мотоциклет

Маркес започва тренировки с мотоциклет

167
0
Maрк Маркес, Хонда
Maрк Маркес, снимка HRC

Марк Маркес започва тренировки с мотоциклет. Пилотът на Хонда получи лекарско разрешение да продължи подготовката си след четвъртата операция на дясната ръка.

Маркес посети падока на MotoGP в Австрия след което получи зелена светлина да продължи рехабилитацията си. Шесткратният световен шампион започна да добавя повече тежести и по-разнообразни упражнения към тренировките си. Също той ще може кара тренировъчен мотоциклет, за да следи състоянието на дясната си ръка.

Маркес претърпя четвърта хирургическа интервенция на дясната раменна кост след уикенда на пистата Муджело. Пилотът на Хонда най-вероятно ще се завърне в тестовете след края на сезон 2022 в MotoGP.

„Вчера имах възможността да прегледам Марк Маркес във връзка с хирургическата му процедура, извършена наскоро в клиниката Майо, заяви д-р Санчес Сотело.

За щастие, той възвърна голяма дъга на движение и се възстановява добре и от мускулна гледна точка. Вчера бяха направени рентгенови снимки и компютърна томография. Те показват пълно костно срастване.“

Това бе общо четвърта операция на дясната ръка на Маркес. Испанецът претърпя тежко падане на пистата Херес през 2020 г. Заради тази травма той трябваше да пропусне остатъка от тогавашната кампания и началото на сезон 2021. В края на миналата година той отново трябваше да стои настрани от MotoGP заради диплопия.

Миналата седмица той заяви, че иска да се върне в MotoGP възможно по-скоро.

„Наясно съм колко важна е тази рехабилитация. Aко трябва да изчакам още една седмица, ще го направя. Когато се почувствам на 70%, 80% и разбера, че мога да карам мотоциклет от MotoGP по повече или по-малко добър начин, ще се върна. Всъщност последната част от рехабилитацията е най-добре да бъда на мотора. Не мога да чакам да съм на 100%, за да се състезавам отново“, заяви Маркес.