Начало MotoGP News Maрк Маркес триумфира в Германия

Maрк Маркес триумфира в Германия

689
0
Марк Маркес
Марк Маркес, снимка HRC
Марк Маркес записа убедителна победа в Гран при на Германия в MotoGP. На пистата Заксенринг пилотът на Хонда изпревари няколко пъти Алейш Еспаргаро в началото на надпреварата и контролираше темпото си до края на надпреварата. Втори на 1.610 завърши победителят от Каталния Мигел Оливейра с КТМ, а трети остана Фабио Куартараро от отбора на Ямаха. Това бе единадесети пореден успех на Марк на немското трасе, с което той е абсолютен рекордьор по победи на дадена писта.

След преминаването на първи завой лидер бе Алейш Еспаргаро, следван от Маркес и Зарко.

В следващите обиколки Маркес успя да излезе пред пилота на Априлия и започна да трупа разлика. В по-задната част на колоната катастрофираха Данило Петручи и Алекс Маркес. Джак Милър бе зад Йохан Зарко, а най-отзад бяха Морбидели  и Винялес. Междувременно Лоренцо Савадори също претърпя инцидент и приключи участието си в надпреварата.

10 обиколки след старта на състезанието Оливейра мина пред Милър и излезе на втора позиция.

До края на Гран при на Германия Маркес и Оливейра си разменяха най-бързи обиколки, а Куартараро излезе на трета позиция след като изпревари Зарко и Милър. Четвърти се движеше Брад Байндър, следван от Милър и Баная.

В крайна сметка португалецът не успя да настигне Маркес и по този начин испанецът записа единадесети пореден успех на Заксенринг. Това бе първи триумф за него след Гран при на Валенсия през 2019. До него на подиума се качиха Мигел Оливейра и Фабио Куартараро.

Четвърти финишира Брад Байндър с другия заводски КТМ, следван от съотборниците в тима на Дукати Франческо Баная и Джак Милър. Топ 10 допълниха Алейш Еспаргаро с Априлия, стартиралият от полпозишън Йохан Зарко (Прамак Дукати), Жоан Мир със Сузуки и Пол Еспаргаро (Хонда). Последните точки отидоха при другия пилот на Сузуки Алекс Ринс, Хорхе Мартин (Прамак Дукати), Такааки Накагами (LCR Хонда), Валентино Роси (Ямаха SRT) и Лука Марини (Авинтия Дукати).

В общото класиране Куартараро увеличи своята преднина пред Йохан Зарко, Джак Милър и Франческо Баная.