Начало Top Moto News Марк Маркес записа нов успех в Гран при на Америка

Марк Маркес записа нов успех в Гран при на Америка

808
0
Марк Маркес
Марк Маркес, снимка HRC
Марк Маркес спечели състезанието за Голямата награда на Америка в MotoGP. Пилотът на Репсол Хонда потегли от трета позиция и доминира от старта до финала на надпреварата. Испанецът завърши с преднина от 4.679 секунди пред Фабио Куартараро с Ямаха. Последното място на подиума зае победителят в квалификацията Франческо Баная от отбора на Дукати. Това бе седми успех от общо осем състезания на тази писта за Марк Маркес и втори такъв от началото на сезона след този в Германия.

На старта Марк се изтреля право напред и мина пред своите съперници в подхода към завой номер едно. Добро потегляне направиха и пилотите на Сузуки, които се движеха зад водещото трио.

В дъното на топ 10 Накагами допусна грешка и катастрофира. Японецът се върна в надпреварата, но бе на последна позиция.

В челото Марк бе преследван от Куартараро, а Хорхе Мартин мина пред Милър и се озова на третото място. В дъното на топ 10 съотборникът на Мартин Йохан Зарко претърпя инцидент на първи завой и отпадна.

В следващите няколко тура пилотът на Хонда започна да се откъсва от Фабио, а Франческо Баная изпревари Алекс Ринс и Джак Милър.

До края на състезанието Маркес натрупа сериозен аванс и спечели седма победа на Съркюит ъф ди Америкас. До него на почетната стълбичка се качиха Фабио Куартараро и Франческо Баная. Четвърти и пети финишираха Алекс Ринс и Хорхе Мартин, който трябва да премине през дългата обиколка заради минаване напряко през завой. Топ 10 допълниха Енеа Бастианини (Авинтия Дукати), Жоан Мир със Сузуки, Джак Милър с Дукати. Двамата състезатели се удариха в последната обиколка и бяха изпреварени от Бастианини.

Девети и десети завършиха Брад Байндър (КТМ) и съотборикът на Маркес Пол Еспаргаро. Последните точки отидоха при Мигел Оливейра с втория заводски КТМ, Алекс Маркес (LCR Хонда), Андреа Довициозо (Ямаха SRT), Лука Марини (Авинтия Дукати) и Валентино Роси с другата сателитна Ямаха.