Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марк Жене подписа нов договор с Ферари

Марк Жене подписа нов договор с Ферари

60
0
Люис Хамилтън,Марк Жене

Тестовете във Формула 1 отдавна са ограничени, но въпреки това Ферари продължава да поддържа цяла армада от тест пилоти. Така по отношение на развитието италианците залагат на приемствеността и именно поради тази причина Марк Жене е подписал нов едногодишен договор с екипа от Маранело. Както обясни испанецът на своята собствена страница, той е изключително доволен от контракта.

„За мен е чест да започна девета година в екипа на Ферари“, споделя испанецът. „Чувствам се чудесно в отбора.“

Вероятно Жене ще бъде използван приоритетно за работа в симулатора, а също така и за публични демонстрации. Това обаче не намалява ентусиазма на испанеца.

„Целта е още от началото на сезона да разполагаме с конкурентоспособна кола, с която Фернандо и Ферари да могат да спечелят титлите. В последните три години бяхме близо до титлите, специално през 2010 и 2012 г. В тези години според мен Фернандо бе истинския победител.“

Жене не страда от липса на ангажименти, като освен с Ферари, той има договор с Ауди за развитието на проекта LMP1 в шампионата за състезанията за издръжливост. Освен това той е коментатор на състезанията от Формула 1 за Антена 3.

Най-големият успех на Жене е победата в 24 часа на Льо Ман през 2009 г. постигната съвместно с Дейвид Брабам и Александер Вурц за екипа на Пежо.