Начало Moto News Маркес – най-бърз в първия тестов ден в Тексас

Маркес – най-бърз в първия тестов ден в Тексас

28
0

Младият испански пилот на Repsol Honda Марк Маркес бе най-бърз в първия ден от частните тестове  на няколко отбора на новата писта в Тексас. Първите, които пробваха трасето в Остин, което носи името Circuit of the Americas, бяха пилотите на Repsol HondaМаркес и Дани Педроса, на заводския тим на Yamaha Хорхе Лоренсо и Валентино Роси, а също и на LCR Honda Щефан Брадъл.

В първия ден пилотите се запознаваха с трасето, с покритието на пистата и се приспособяваха към непрекъснато нарастващите температури и насрещния вятър. Затова не можаха и да дадат добри резултати за обиколка. Маркес обаче почти през целия ден бе на върха на класирането. Само за един час бе изпреварен от Педроса, но след това Марк си върна лидерството.

Брадъл през по-голямата част от деня бе по-бавен от съотборниците си със заводските машини Honda, но бе по-бърз от пилотите на Yamaha. В края на деня обаче отстъпи третото място на световния шампион Лоренсо. Въпреки че направи най-много обиколки

– 68, Валентино Роси остана последен – 5-и в класирането. Пилотите казаха, че са впечатлени от пистата, но уточниха, че тя повече подхожда за автомобилни състезания. На това трасе ще бъде втория кръг от шампионата – на 21 април.