Начало Moto News Маркес нападна Роси за умишлени атаки в медиите

Маркес нападна Роси за умишлени атаки в медиите

66
0

Марк Маркес смята, че Валентино Роси нарочно го е атакувал в края на миналия сезон, за да го разконцентрира, а освен това се опитвал да му влияе и чрез изказванията си в медиите. В последните състезание от 2015 г. пилотът на Репсол Хонда се превърна в основен арбитър в битката между Роси и неговият съотборник в Ямаха Хорхе Лоренсо за титлата. В крайна сметка се стигна до сблъсък между него и Валентино в Малайзия, след който Доктора беше наказан да стартира последен във Валенсия и това в голяма степен реши изхода от борбата в полза на Лоренсо.

Попитан дали е мислил да стои на страна, след като Роси го обвини публично пред медиите след състезанието в Австралия, Марк заяви: „Във Валенсия знаех, че ако завърша втори или между Валентино и Хорхе, всички пръсти ще сочат мен без значение на начина, по който е завършило състезанието. В крайна сметка всички ние сме пилоти. Някои може да се състезават от по-дълго време спрямо други и може да са спечелили повече неща, но на пистата всички сме равни и няма такива, които да са нещо повече от другите.

Това, което си мислих по време на уикенда във Валенсия, беше: ако всички карахме еднакви мотори, оцветени в черно, и хората не знаят кой състезател кой е всъщност. Тогава исках да видя какво щяха всички да говорят. Очевидно е, че някои състезатели се ползват с по-голяма власт над медиите. И те са си го заслужили, разбира се. Но е различно, когато използваш това свое предимство, за да атакуваш друг човек“, каза Маркес, визирайки Роси.

Марк говори и за проблемите с новия мотор на Хонда по време на тестове преди началото на сезона в MotoGP. „По време на тестовете, особено на Сепанг“, през тази година нещата бяха много по-зле, отколкото през миналата зима. Тогава завършихме в челото на класирането. Тази година обаче осъзнах, че времето за почивка преди сезона ще е много по-малко, защото имахме много неща да тестваме и много неща, които ни липсваха, особено в частта с електрониката. Това, че от самото начало имахме проблеми с адаптацията към новата електроника, веднага означаваше, че ще ни е нужно много повече време да привикнем към новите гуми и да ги натискаме максимално. Все пак  последния ден в Катар направихме голяма стъпка напред. Спасихме цялата зима в този ден благодарение на работата на всички в отбора.