Начало Moto News Маркес: След грешката в Остин не беше лесно да водя от старта...

Маркес: След грешката в Остин не беше лесно да водя от старта до финала

292
0
Марк Маркес
снимка: HRC

Марк Маркес стана първият пилот, който спечели втора победа от началото на сезон 2019 в MotoGP. Испанецът триумфира на пистата Херес в четвъртия кръг от първенството. Другият му успех бе в Аржентина, докато Андреа Довициозо бе пръв в Катар, а Алекс Ринс – в САЩ. Маркес оглави и генералното класиране със 70 точки – само 1 повече от Ринс (69).

Пилотът на Хонда поведе след фантастичен старт, постепенно се откъсна напред и не позволи да бъде застрашен в надпревара №300 във висшия клас.

„Това бе повече състезание на умственото натоварване, отколкото на физическото”, каза Маркес след финала

„След грешката в Остин не беше лесно да водя в надпревара от старта до финала. Но бях убеден, че имам достатъчно скорост и добър мотор, за да го сторя. Исках да направя състезание като в Аржентина. Чувствах се чудесно през целия уикенд и можех да карам така, както исках. Страхотно е пак да водя в шампионата.”

Победата бе 46-а за Маркес в MotoGP и 72-а в кариерата му във всички класове.

Съотборникът на Марк Хорхе Лоренсо пресече финала на Херес 12-и

Надпреварата бе трудна за него. Той ще използва днешния тест, за да подобри настройките на мотора си, след като не бе особено доволен от тях вчера.

„Искаше ни се да сме силни, но все още не се чувствам съвсем комфортно. Липсва ни достатъчно подготовка в сравнение с другите пилоти на Хонда. Надпреварата бе особено трудна заради неудобството при карането. Тестът ще е особено важен с оглед подобряване чувството ми на мотора – най-вече при влизане в завой, тъй като според мен там губя най-много”, обясни Лоренсо.