Начало MotoGP News Маркес не е доволен от развитието на мотора на Хонда

Маркес не е доволен от развитието на мотора на Хонда

338
0
Марк Маркес, Хонда
Марк Маркес, снимка HRC

Марк Маркес не е доволен от развитието на тазгодишния мотор на Хонда. Испанецът не остана никак въодушевен от напредъка на японския производител през зимната пауза и отново заяви, че това не е мотоциклетът, от който се нуждае, за да спечели шампионата.

Маркес взе участие в първите предсезонни тестове за 2023-та, които се проведоха в края на миналата седмица в Малайзия. Шесткратният световен шампион изпробва четири версии на модела RC213V. С напредване на изпитанията той се фокусира върху един от тестовите мотори. Испанецът вярвам, че който това е основата, върху която трябва да работи Хонда до началото на теста в Портимао.

Въпреки това Маркес не бе доволен от поведението на своята Хонда. Испанецът призна, че тя не се различава много от тази, която тества през миналия ноември. Той също така каза, че се нуждае от още една стъпка напред, за да се доближи до лидерите.

„Започнахме теста с четири мотора, втория ден имахме три мотора, в третия започнахме с два мотора, а в неделя следобед беше само един мотор“, сподели Маркес.

„Вече реших, че това е мотоциклетът и посоката, по която да вървим. Но това също така не е мотоциклетът, от който се нуждая, за да спечеля шампионата. Трябва ми поне още една стъпка напред от тази машина“, продължи пилотът на Хонда. „Все пак е важно да имаш една ясна база и да забравиш за представянето на другите.“

Маркес добави, че Хонда няма как да вземе още три мотора в Португалия. Испанецът бе доволен от факта, че е била избрана посока, върху която може да бъде съсредоточена работата на инженерите.

„По принцип той е много подобен на мотора от Валенсия. Разликите между двете версии не е голяма. Концепцията е същата, заради което имаме същите проблеми“, обясни Маркес.

„Сега е време да отстраним тези проблеми. Не знам как ще се случи това. Просто давам своите коментари и давам своите идеи за това как да подобрим времето за обиколка.“

„За мен беше доста добре да знам кога искам да съм бърз и кога искам да съм бавен. Ако погледнахте времената ми за обиколка в неделя сутрин, сигурно забелязахте, че започнах да бъда по-постоянен. Когато карах добре, времената за обиколка бяха повече или по-малко нелоши. Въпреки всички позитиви сме още далеч от другите момчета и не се намираме на мястото, на което искаме да бъдем“, завърши Марк Маркес.


Хонда ще представи официално новия си мотор на 22 февруари. Това ще се случи по време на специална презентация в Мадрид, на която ще присъстват Маркес и Жоан Мир.