Начало MotoGP News Марини най-бърз в последния ден тестове в Малайзия

Марини най-бърз в последния ден тестове в Малайзия

219
0
Лука Марини
Лука Марини, снимка VR46 Racing Team

Лука Марини беше най-бърз в последния ден от предсезонните тестове в Малайзия. Пилотът на VR46 Дукати записа най-добрата обиколка за 1:57.889 мин. Втори на 0.080 сек. финишира световният шампион Франческо Баная с Дукати. Трети остана Маверик Винялес. Състезателят на Априлия бе на 0.147 сек. от времето на Марини.

Днешните изпитания в клас MotoGP отново бяха прекъснати заради пороен дъжд. През останалото време атмосферните условия бяха типични за Малайзия- висока влажност и жега. В началото на деня трасето отново не бе напълно сухо заради превалявания през нощта.

В началото всички екипи тестваха различни аеродинамични елементи по своите мотори. Най-активни бяха Франческо Баная и Енеа Бастианини от Дукати. Вчерашният лидер Хорхе Мартин пък бе доволен от новата спецификация на двигателя за 2023 г. Джак Милър пък продължаваше да трупа повече километри с мотора на КТМ.

Условията в Малайзия се подобриха значително след началото на втория час. Това позволи на състезателите да подобрят времената си от предишните два дни. Първо Безеки зае първото място с обиколка за 1:59.506 мин. Италианецът показа добра скорост още от първия ден изпитания в Малайзия. Малко след това той бе изместен от Баная. Пилотът на Дукати бе следван от Марини, Хорхе Мартин и Фабио Ди Джанантонио. Така първите четири позиции бяха заети от машини на италианския производител.

В последните 90 мин. пистата в Малайзия бе в най-добро състезание. Това позволи подобряване на постиженията от петък и събота. Най-впечатляващ бе резултатът на Марини. Състезателят на VR46 Дукати записа обиколка за 1:57.889 минути. Това бе и най-доброто постижение на пистата Сепанг от началото на изпитанията.

Втори и трети в класацията с комбинираните времена в Малайзия останаха Баная и Винялес. Четвърти завърши Енеа Бастианини (Грезини Дукати), следван от вчерашния лидер Хорхе Мартин (Прамак Дукати) и Алейш Еспаргаро (Априлия). Топ 10 допълниха Фабио Ди Джанантонио (Грезини Дукати), Марко Безеки (VR46 Дукати), Алекс Маркес (Грезини Дукати) и Марк Маркес (Хонда). Извън челната десетка остана Фабио Куатараро. Пиотът на Ямаха така и не подобри вчерашното си постижение. Мигел Оливйера (RNF Априлия) също записа доста слаба обиколка.

Днес приключих първите официални предсезонни тестове в MotoGP. Сега отборите и пилотите ще си починат малко преди изпитанията в Портимао, които ще се проведат на 11 и 12 март. Две седмици по-късно португалската писта ще открие сезон 2023 в кралския клас.