Начало Moto News Маркес няма да участва в MotoGP поне още два месеца

Маркес няма да участва в MotoGP поне още два месеца

426
0
Маркес Хонда
Марк Маркес, снимка Репсол Хонда
Шесткратният световен шампион в MotoGP Марк Маркес ще отсъства от пистите поне още два месеца. Това обяви днес тимът на Репсол Хонда. Испанският състезател катастрофира тежко по време на първата надпревара от сезона на пистата Херес и счупи дясната си ръка.

Маркес допусна грешка по време на първото състезание за сезона и потъна назад в класирането. При опит да се завърне в топ 3, претърпя хайсайд и контузи дясната си ръка. Претърпя операция в Барселона два дни по-късно и опита да се завърне в Гран при на Андалусия. Това доведе до излишно натоварване и спукване на титаниевата планка в ръката му и наложи повторна операция.

Целта на Марк Маркес и Хонда е участие в MotoGP когато  ръката му е напълно възстановена. Очаква се това да отнеме между два и три месеца.

„Много се спекулираше с възстановяването на Марк и крайния срок за неговото завръщане. След втората операция целта ни е той да се оправи напълно от контузията си. Не искаме да прибързваме. Когато е в състояние да кара отново, тогава може да помислим за следващите ни планове“, сподели шефът на Репсол Хонда Алберто Пуч.