Начало Moto News Маркес печелеше в бавните завои, призна Лоренсо

Маркес печелеше в бавните завои, призна Лоренсо

45
0

Хорхе Лоренсо с Yamaha призна, че победителят от Гран при на Австралия Марк Маркес е имал предимство в бавните завои в края на състезанието на пистата Филип Айлънд. Това му е дало и решително предимство по пътя към успеха в последната обиколка, в която пилотът на Repol Honda изпревари първо Ианоне с Ducati, а след това и Хорхе. Лоренсо остава 2-и, като призна, че предните му гуми в края на се износили повече и е загубил скорост в бавните участъци. Все пак испанецът намали изоставането си спрямо Роси в шампионата от 18 на 11 точки, като Доктора остана 4-и в надпреварата, зад Ианоне.

„Мисля, че това беше най-интересното състезание за сезона и със сигурност едно от най-добрите през последните няколко години, коментира Лоренсо. – Да имаме 4 от най-бързите пилот в битка за победата във всички завои в цялото състезание е невероятно. Не очаквах, че Андреа (Ианоне) и Валентино да останат с нас. Също така мислех, че Марк ще бъде по-силен от мен. В състезанието обаче видях, че той има някои проблеми в някои завои. И когато го изпреварих отново се опитах да натисна на лимита и да отворя преднина, но това не беше достатъчно.”

„Губех малко в бавните завои, защото животът на предните ми гуми свършваше. Маркес успяваше да спечели много време в тези завои. Мислех, че като натисна максимално, ще мога да остана пред него, но той направи невероятна последна обиколка с рекорд на трасето. Опитах се да „затворя вратата” в последната зона със спиране, но той спря по-здраво и не можех да спечеля това състезание. Не исках да катастрофирам и затова може би Марк успя да спре по-късно и да вземе победата. Чувството да се доближа до Валентино е много добро. С една стъпка по-близо сме до него в шампионата.”