Начало Moto News Маркес се радва на перфектното си състезание в Аржентина

Маркес се радва на перфектното си състезание в Аржентина

142
0
Марк Маркес
Марк Маркес; снимка: HRC

Марк Маркес бе недостижим в Аржентина, където записа първа победа за сезон 2019 в MotoGP и трети успех в кариерата си на пистата Термас де Рио Ондо. Въпреки прогнозите надпреварата премина без дъжд, а температурите постоянно се качваха. Маркес поведе на старта, след само една обиколка авансът му бе секунда и от там нататък само нарастваше.

В крайна сметка испанецът пресече финала 9,8 секунди преди Валентино Роси (Ямаха). Това е най-голямата му преднина в MotoGP надпревара на сухо – предходното му постижение бе 7,679 сек в Аржентина през 2016 г.

Успехът бе 45-и за Маркес в най-високия клас и го изведе начело в генералното класиране

„Беше перфектен ден. Бях напълно концентриран още от първата тренировка и всичко се получи чудесно с изключение на малко препъване в четвъртата сесия. Знаех, че първите пет обиколки ще са най-силният ми момент в състезанието. Вложих всичко в тях и наблюдавах разликата – една, две, три секунди. След това установих ритъм и не натисках толкова сериозно. Опазих мотора и гумите, карането беше страхотно”, коментира Маркес.

Надпреварата започна зле за съотборника му в екипа на Хонда Хорхе Лоренсо

От 12-и на грида той отиде чак 21-и след потеглянето. Лоренсо навакса голяма част от изоставането си и до финала се върна на позицията, от която тръгна.

„Преди всичко поздравления за тима и Марк за победата. Марк бе фантастичен през целия уикенд. В загрявката постигнахме значителен прогрес, благодарение на което бях по-бърз в състезанието. За съжаление се случиха някои неща – на старта натиснах бутона за ограничаване на скоростта в питлейна и моторът не тръгваше. Докато осъзнах какво е станало, се бях оказал в дъното на колоната. Трябваше да се боря, за да се върна напред. Не можем да сме доволни от този резултат”, обясни Хорхе.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter