Начало Moto News Брадл ще замести Маркес в Гран при на Чехия

Брадл ще замести Маркес в Гран при на Чехия

223
0
Щефан Брадл
Щефан Брадл; снимка HRC

Марк Маркес пропуска третия старт за сезон 2020 в MotoGP, потвърди тимът на Репсол Хонда. Шесткратният световен шампион претърпя втора операция на дясната си  ръка . Това се наложи заради проблем с титаниевата планка, използвана за фиксиране на фрактурата. Неговото място ще бъде заето от тест пилота на HRC, Щефан Брадл.

Бившият шампион в Moto2 участва в четири надпревари през сезон 2019. Три от тях бяха с Репсол Хонда. Най-добрият му резултат бе 10-то място по време на Гран при на Германия. В седемте си участия на тази писта Брадл има три финала в топ 10 и само веднъж не е бил в зоната на точките.

„Първо искам да пожелая на Маркес бързо възстановяване. Това, което направи в Херес, бе невероятно. Показа дух на истински шампион. Очаквам с нетърпение отново да съм на борда  RC213V. Поради глобалната пандемия не успяхме да тестваме както обикновено, така че ще ми трябва време да се приспособя към машината и MotoGP. Карах Супербайк мотора няколко пъти и знам, че формата ми е добра. С нетърпение очаквам да се състезавам с екипа на Репсол Хонда. Това е голяма чест за мен и с удоволствие ще помогна с каквото мога. Нека да видим как ще протече уикенда“, сподели Брадл.