Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Фетел ще остане в Ред Бул докато му предоставяме силна кола

Марко: Фетел ще остане в Ред Бул докато му предоставяме силна кола

51
0
Себастиан Фетел,Хелмут Марко

Себастиан Фетел ще остане в отбора на Ред Бул, докато екипът му предоставя конкурентоспособна кола, заради сплотеността между хората в тима, мисли консултантът на Ред Бул Хелмут Марко.

Германецът стана шампион във Формула 1 за четвърти пореден път с отбора от Милтън Кийнс, с което стана и четвъртият пилот, печелил толкова шампионати на брой. Въпреки успехите му има неубедени в това че 26-годишният германец може да се сравнява с легендарните пилоти в историята на спорта. Бившият състезател във Формула 1 Дейвид Култард обаче наскоро коментира, че според него Фетел вече заема мястото си до тях. Той каза и че може би фактът, че германецът не е печелил шампионати с друг екип влияе на липсата му на популярност. Според шотландеца, ако Себастиан се премести в друг отбор, той ще покаже друга своя страна като пилот и не се съмнява, че Фетел отново ще е в борбата за титлата. По-рано през сезона германецът удължи контракта си с Ред Бул до края на 2015 г.

Стига да можем да му предоставим конкурентоспособна кола, той ще остане с нас – коментира Хелмут Марко в интервю за BBC 5 Live. – Той е наясно, че не е важен само цветът на колата, а това, което стои зад нея. Имаме фантастичен отбор през последните няколко години почти без разместване (в персонала), а това е от голямо значение. Според мен (спекулациите за напускането на Фетел, б.а.) са с цел да ни дестабилизират, хората не са наясно с написаното в договора и т.н.

Фетел многократно е изразявал благодарностите си към членовете на целия екип на Ред Бул за работата и отдадеността им, което направи и след като спечели титлата в Индия, определяйки духа в отбора като „фантастичен”.

Марко добави, че Себастиан работи усилено, за да е на високо ниво във всяко едно състезание, и е напълно отдаден на спорта:

Като за начало, той има огромен талант, има скорост, но освен това работи изключително усърдно. Той проучва всички детайли, иска да е информиран за всичко и никога не казва, че всичко е наред, докато не е така на 100%. Според мен това го отличава от други пилоти.

Австриецът сподели и че очаква следващата година, когато Даниел Рикиардо заеме мястото на Марк Уебър в Ред Бул, добрите отношенията в отбора да се запазят:

Надяваме се, сигурни сме, че ще има нормални взаимоотношения (между пилотите). Те са почти на една и съща възраст, няма нищо от миналото. Има приятелски отношения. Според мен ще е добре за целия отбор вече да няма напрежение и (що се отнася до) двамата пилоти – поне докато Себастиан печели, а Даниел не го побеждава – мисля, че техните отношения ще са много добри.