Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Хамилтън постъпи умно в битката; Цунода скоро ще е новата звезда...

Марко: Хамилтън постъпи умно в битката; Цунода скоро ще е новата звезда на F1

5596
0
Хелмут Марко, Франц Тост
Хелмут Марко и Франц Тост; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Хелмут Марко бе изключително доволен от предсезонния тест на Ред Бул и развитието на уикенда за Гран при на Бахрейн до квалификацията. Изходът от състезанието обаче не допадна на съветника на отбора от Милтън Кийнс. Въпреки това той отбеляза, че Люис Хамилтън е постъпил умно в двубоя си с Макс Верстапен, от който излезе като победител в надпреварата.

„Според Макс това бе правилният начин да се реагира. Още не беше се върнал на идеалната траектория, когато ни се обадиха, че трябва да пусне Хамилтън. Представа нямам какво щеше да стане, ако не го беше направил.“

„Хамилтън постъпи умно – нарочно намали, докато не изпревари наново Макс. Гумите му бяха съсипани, но явно ги съживи. А заради мръсотията по тези на Макс, нямаше възможност за финална атака. Бяхме близо, но трябва да си перфектен, за да победиш Мерцедес“, обясни Марко.

Малка утеха бе представянето на Юки Цунода в дебютния му старт във Формула 1. Още преди сезона Марко сипеше – необичайно за него – купища хвалби по адрес на младия пилот. След надпреварата в Бахрейн австриецът дори заяви, че Цунода определено може да стане първият японски състезател, спечелил титлата в Гран при.

„Истинско удоволствие е да се наблюдава Юки. Излъчва фантастична увереност. Сигурен съм, че ще видим много повече от него в бъдеще. Той е умен и много зрял за 20-те си години. Скоро ще е новата звезда на Формула 1. Всички го харесват. Той е очарователен, има чувство за хумор. Конструкторите го обожават, защото е 159 сантиметра и 61 килограма! Ние го доведохме в Европа. Един сезон в F3, един в F2, никой не забеляза и бум, Формула 1“, заяви Марко.