Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко и Хорнер са перфектният тандем, който да изведе Ред Бул до...

Марко и Хорнер са перфектният тандем, който да изведе Ред Бул до титлата, твърди Лиуци

1340
0
Хелмут Марко, Кристиан Хорнер
Хелмут Марко и Кристиан Хорнер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Кристиан Хорнер и Хелмут Марко са перфектният тандем, който може да изведе Ред Бул до титлата, въпреки че са съвсем различни като характер, заяви Витантонио Лиуци. Италианецът кара за тима от Милтън Кийнс през 2005 г., а след това бе в Торо Росо през сезон 2006 и 2007. След напускането на F1 участва в различни други шампионати. Понастоящем е и стюард на ФИА. Последното му назначение бе Гран при на Унгария този сезон.

Лиуци е работил с Хорнер още във Формула 3000. В интервю за racingnews365.com той разказа, че винаги е споменавал англичанина, когато общувал с австриеца още преди създаването на екипа на Ред Бул за F1.

„Те са напълно различни един спрямо друг. През 2004 г. работех с Арден, Хорнер бе невероятен шеф на тима. Имаше страхотен поглед във всевъзможни ситуации, буквално бе като машина. И винаги, когато общувах с доктор Марко, споменавах колко добър е Кристиан. Марко има страхотен опит като пилот. Мисля, че двамата се амбицират един друг и свършиха великолепна работа за тима.“

„През първите 2-3 години нещата [в Ред Бул] не бяха лесни за мен. Имаше трудности при общуването с различни хора, защото всички искаха да са прави. Изведнъж през 2009-та Дитрих Матешиц реши да даде всичко в ръцете на Марко.“

„Според мен Марко и Кристиан са перфектният тандем, който да изведе тима до титлата“, заяви Лиуци

Според италианеца спортът има само ползи от съперничеството през сезон 2021 между Люис Хамилтън и Макс Верстапен.

„Чудесно е, че в средата на сезона няма явен фаворит. Това ще е страхотна битка до края на годината. Макс е абсолютна машина. Заслужава всичко, което печели. Има невероятна скорост. Но през първите си няколко сезона допускаше доста големи грешки, често катастрофираше, а по мое време това бе „по-малко“ разрешено. Всеки път, когато счупех предното крило, Марко ми крещеше. Сега е различно“, обясни Лиуци.