Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Мощността на задвижващата система на Мерцедес ни порази

Марко: Мощността на задвижващата система на Мерцедес ни порази

5299
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Скоростта на Мерцедес изненадала неприятно Ред Бул, заяви съветникът на тима от Милтън Кийнс Хелмут Марко. Съперниците от Бракли спечелиха и двата старта от началото на сезон 2020, като във второто състезание взеха двойна победа.

„Мощността на задвижващата система на Мерцедес ни порази. В първото състезание в Австрия не изоставахме, защото беше с десет градуса по-топло. Във второто обаче нямахме никакъв шанс. Трябва внимателно да проучим защо се получи така. Предимството ни на писти на по-висока надморска височина е изчезнало. Възможно е да е свързано с факта, че Хонда използва ново турбо, но така или иначе ще разберем повече в Будапеща. Въпросът е, че началото на сезона ни шокира.“

В Мерцедес пък все още работят по проблема, който имаха със скоростните кутии в Гран при на Австрия. Инженерите на тима търсят точната причина, която го предизвика.

„При такъв проблем никога не си на 100% сигурен, че си го решил, защото не си 100% наясно какво го е предизвикало. Смятаме, че ограничителите са част от проблема. Ясно е, че трябва да подобрим конструкцията си в тази област. Не се съмнявам, че много скоро ще се справим“, заяви шефът на Мерцедес в F1 Тото Волф.

Директорът операции на пистата Андрю Шовлин допълни, че екипът ще продължи внимателно да наблюдава скоростните кутии.

„Свършихме много работа във фабриката. Ще проверяваме нещата, но миналото състезание бе много по-леко в резултат на приложените мерки“, каза той.