Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко обясни защо в Ред Бул не са взели Хюлкенберг

Марко обясни защо в Ред Бул не са взели Хюлкенберг

2088
0
Нико Хюлкенберг
Нико Хюлкенберг; снимка: Рено

Главният съветник в екипа на Ред Бул Хелмут Марко обясни защо „биковете“ в крайна сметка не са наели Нико Хюлкенберг, въпреки че са били водени преговори с него. Според Марко причината е силното представяне на Алекс Албон, който замести след лятната пауза неубедителния Пиер Гасли.

Тайландецът от британски произход записа серия от силни състезания, а в Бразилия бе съвсем близо и до място на подиума. Само ударът от Люис Хамилтън го лиши от възможността да завърши на 2-а или 3-а позиция. В крайна сметка това представяне му осигури титулярно място и за 2020 г. до Макс Верстапен.

„Инициативата дойде от Хюлкенберг, каза Марко пред Motorsport-total. – По това време ние не знаехме как ще се развият нещата с Албон. Затова опциите бяха отворени. Само че след като избрахме Алекс, стана ясно, че за Хюлкенберг няма място при нас.

В противен случай щяхме да нарушим обещанията си. Досега сме вземали състезатели за F1 само от програмата ни за млади пилоти. Това дава голяма доза сигурност на младите таланти, които са при нас. Шансовете им да попаднат във Ф1 са високи. Не казвам, че никога не бихме взели някой отвън, но той трябва да е значително по-добър.“