Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко отрича Ред Бул да има проблеми с баланса заради картите за...

Марко отрича Ред Бул да има проблеми с баланса заради картите за управление на двигателя

41
0
Кристиан Хорнер,Себастиан Фетел,Хелмут Марко

Една от най-обсъжданите теми след края на предсезонните тестове е, колко сериозно ще се отрази препоръката на ФИА отборите на Рено да използват картите за управление на двигателите от миналата година. Според Рос Браун това ще е сериозен недостатък за екипите на Ред Бул, Лотус и Уилямс, който ще повлияе особено негативно на стабилността при спиране. С новите изпробвани карти се постигаше постоянен поток на изгорели газове от ауспусите, което подобряваше тракцията. ФИА обаче препоръча тези карти да не бъдат използвани и екипите да се придържат към тези от миналата година.

Според последните изказвания на споменатите отбори, новите карти не са довели довели до сериозно подобрение на поведението на колите, така че голяма разлика в резултатите нямало да има. Чуха се дори думи, определящи изказванията на Рос Браун като абсолютни глупости. Предполага се обаче, че Ред Бул са имали сериозни проблеми с баланса в последната седмица на тестовете, които преди това не са били налични. Дали това е било в следствие на новия осъвременен пакет, който не е изпълнил очакванията или на използването на старите карти, все още не е ясно. Спортният консултант на Ред Бул, д-р Хелмут Марко, явно не смята, че подобна теория е вярна.

„Както видяхме със старите карти за управление на двигателите нашата кола функционираше чудесно в края на миналата година“, обяснява Марко. „Тази тема е надценена.“

Някои смятат, че концепцията на Ред Бул вече е изпълнила своя капацитет и докато останалите отбори имат потенциал за развитие, то при Биковете идва едва ли не началото на края. Отговор на подобен въпрос ще получим обаче най-рано в Австралия.

„Проблемите ни не са толкова сериозни, колкото бяха през миналата година“, продължава австриецът и заявява в заключение. „Нямаме никаква причина за притеснения.“