Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко посочи най-добрия млад пилот извън Ред Бул

Марко посочи най-добрия млад пилот извън Ред Бул

4104
0
Хелмут Марко
Хелмут Марко; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Хелмут Марко посочи кой според него е най-добрият млад пилот във Формула 1, който е извън програмата на Ред Бул. Главният съветник на тима от Милтън Кийнс смята, че това е Шарл Льоклер.

Състезателят от Монако ще кара за втора поредна година във Ферари, като удължи договора си със Скудерията до 2024 г. Той направи много силен дебютен сезон в Заубер през 2018 г., след което бе привлечен в Маранело.

Миналата година той спечели 2 победи и цели 7 полпозишъна. Така той в крайна сметка завърши пред съотборника си Себастиан Фетел в класирането при пилотите. И изглежда именно на него Ферари ще разчита в бъдеще.

Марко също така заяви, че бивши пилоти от програмата на Ред Бул повече няма да бъдат връщани във Формула 1. Заради липсата на млади таланти в последните години в Торо Росо бяха наети Брендън Хартли и Дани Квят през съответно 2018 и 2019 г. А Хартли остана извън академията още през 2010 г.

„Темата е приключена, каза Марко. – Тези пилоти вече направиха кариера в други категории. Сега Жан-Ерик Верн печели във Формула Е. Но там изискванията са напълно различни от тези във Формула 1. Той ще бъде почти като новак. Ще му е нужен цял сезон, за да свикне с особеностите на гумите на Пирели.“