Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко предупреди Гасли да не прави повече грешки

Марко предупреди Гасли да не прави повече грешки

1932
0
Хелмут Марко
Марко и Тойохару Танабе от Хонда по време на тестовете, снимка: Марк Томпсън/Ред Бул Контент Пуул

Главният съветник в екипа на Ред Бул Хелмут Марко предупреди новия пилот на тима Пиер Гасли да бъде по-внимателен в пилотирането си.

Французинът катастрофира на 2 пъти по време на тестовете. И в двата случая причината за инцидента беше негова грешка. Пиер дойде от малкия отбор на Дитрих Матешиц – Торо Росо, където направи силно впечатление през 2018 г.

„След втората катастрофа останахме без резервни части, каза Марко пред агенция APA. – И това затрудни карането на Макс в последния ден. Двамата ще бъдат третирани по еднакъв начин.

Видяхме на тестовете обаче , че Гасли още не е на нивото на Верстапен. Но ние не сме и очаквали това. С изключение на двете катастрофи, Пиер беше перфектен. Но той не трябва повече да допуска това.“

По отношение на предстоящия сезон, Марко коментира: „През тази година целта ни е да вземем 5 победи. Вярвам, че имаме някакъв шанс да спечелим шампионата. Да се откажем от двигателите на Рено и да преминем към Хонда беше най-доброто решение, което в Ред Бул сме вземали.“