Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко убеден, че Ръсел ще е титуляр в Мерцедес догодина

Марко убеден, че Ръсел ще е титуляр в Мерцедес догодина

2386
0
Валтери Ботас, Джордж Ръсел
Валтери Ботас и Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Бъдещето на Валтери Ботас е доста обсъждано през последните дни. Самият пилот заяви, че не е започнал разговори с Мерцедес за договор за следващия сезон във Формула 1. Настоящият контракт на финландския пилот е само за 2021 г. Освен това той не взе никакви точки от последните два старта в Гран при. И макар в Монако вината за отпадането му изобщо да не бе негова, липсата на скорост в Баку доведе до сериозно засилване на слуховете за освобождаване на Ботас дори по време на сезона. Според други привличането на Джордж Ръсел в Мерцедес от догодина ще бъде обявено по време на уикенда за Гран при на Великобритания.

Сред хората в падока, които са убедени, че Ръсел от 2022 г. ще е титуляр в отбора от Бракли, е Хелмут Марко. Съветникът на Ред Бул заяви пред немския уебсайт f1-insider.com, че единствената опция за Ботас е Уилямс.

„Това е логична стъпка. Не може да го държиш повече настрани. В противен случай инвестицията няма смисъл, дори [Люис] Хамилтън да е недоволен“, обясни Марко

„Ботас не трябва да звъни на нас. Няма място. Всъщност мога да си представя размяна с Ръсел. Мисля, че Уилямс ще е единствената му опция.“

В немския сайт се твърди също така, че Тото Волф вече е уведомил мениджърския екип на Ръсел за решението. Същата информация споделиха и от Скай Италия. Ботас каза, че очаква другия месец да започне разговори с Мерцедес за бъдещето си.

В Уилямс не крият, че ще съжаляват ако Ръсел си тръгне.

„Това ще е огромна загуба. Той става все по-добър. Има прогрес в почти всяка надпревара. Не точно като каране – винаги е много силен в това отношение, а като разбиране на цялостната картина. Какво и как трябва да се свърши, как да му помогнем от наша страна… Просто има невероятен напредък и наистина специална роля в отбора“, отбеляза отговарящият за представянето на колата в Уилямс Дейв Робсън.