Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Ръсел все още не е на нивото на Хамилтън

Марко: Ръсел все още не е на нивото на Хамилтън

1316
0
Люис Хамилтън, Джордж Ръсел
Люис Хамилтън и Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Джордж Ръсел все още не е на нивото на Люис Хамилтън, заяви Хелмут Марко, който не очаква младият британец скоро да поеме ролята на лидер в Мерцедес. В интервю за австрийския вестник OE24 той отказа да заяви, че решаването на проблемите на Ред Бул от Бахрейн означава по-спокоен сезон за Макс Верстапен в битката му за втора титла.

Хелмут Марко
Хелмут Марко; снимка: Ред Бул Контент Пуул

„Макс го чака дълъг и труден сезон. От началото на тестовете, а след това и в състезанията се убедихме, че колата на Ферари е бърза във всякакви условия. Не бива да забравяме и Мерцедес: Люис Хамилтън е на само девет точки от Макс. Убеден съм, че те ще решат проблемите си и ще ни догонят. Трудно ми е да си представя, че ще се случи в Мелбърн. Първо трябва да намерят решение за подскачането на колата си на правите. После да навлязат по-подробно в детайлите на настройките.“

Марко бе попитан и дали Джордж Ръсел е в състояние да стане лидер в екипа на Мерцедес. 24-годишният британец е четвърти в генералното класиране след първите два старта от сезон 2022 и е само на 3 точки зад Верстапен. Според съветника на Ред Бул той не е готов за такава роля.

„Ръсел все още не е на нивото на Хамилтън. В Бахрейн Люис имаше проблеми, а в миналото състезание (в Джеда) настройките му бяха неправилни и не можеше да накара гумите да заработят“, обясни Марко

78-годишният австриец коментира и събитията от уикенда в Саудитска Арабия. Ракетна атака срещу намираща се близо до пистата рафинерия на Арамко доведе до тревога сред отборите и пилотите. След като получиха уверения от местните власти, че ситуацията е под контрол, всичко продължи по предварителната програма. Според Марко Формула 1 трябва да е благодарна за новите пазари, където отива и се развива.

Не мисля, че във Формула 1 трябва да се тревожим кой знае колко за морал, след като немският икономически министър лети до Абу Даби, за да открива разни неща. Без емирствата например би било трудно сезонът да е на толково високо ниво“, заяви той.