Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Ред Бул не поема дългосрочни ангажименти, но колко ценим Макс е...

Марко: Ред Бул не поема дългосрочни ангажименти, но колко ценим Макс е видно от договора му

1193
0
Хелмут Марко, Макс Верстапен
Хелмут Марко и Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Ред Бул по принцип не поема толкова дългосрочни ангажименти като новия договор на Макс Верстапен, заяви Хелмут Марко. Съветникът на екипа от Милтън Кийнс посочи в интервю за f1-insider.com, че продължителността на контракта е отражение на доверието на отбора в пилота. 24-годишният нидерландски състезател подписа миналата седмица ново споразумение с продължителност до края на 2028 г. Това означава, че той планира да остане в екипа още 8 осем години в допълнение към шестте, изкарани досега. Връзката на Верстапен с Ред Бул всъщност наближава две десетилетия, тъй като е част от „семейството“ още от 2014 г.

„Няма да говоря за числа, но мога да кажа, че и двете страни са много удовлетворени. Фактът, че ценим Макс изключително високо, е отразен в продължителността на договора му.“

„Ред Бул по принцип не поема толкова дългосрочни ангажименти. Не е тайна, че в Ред Бул много ценим характера“, заяви Марко

Верстапен пък повтори, че случилото се с Майкъл Маси е крайно „нечестно“. Световният шампион за 2021 г. заяви това си мнение още по време на първия предсезонен тест в Барселона. Сега разказа пред Дейли Мейл и повече за съобщението, което изпратил на бившия рейс директор след новината за уволнението му.

„ФИА бе притисната да вземе решение. Пратих му съобщение. Казах му, че не винаги сме били съгласни за всичко, но това е автомобилният спорт. Винаги сме искали да направим спорта по-добър като цяло. Никой не е перфектен, но винаги сме подчертавали, че искаме да се състезаваме. Всеки обаче се нуждае от помощ. Аз имам цял отбор около себе си. Майкъл може би имаше нужда от повече хора, но не му бе дадена подобна възможност. Просто го хвърлиха в дълбокото. Той оцени съобщението ми. Беше получил още няколко. Имал съм сблъсъци и със стюардите, но в крайна сметка всички трябва да се уважаваме“, коментира Верстапен.