Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Ред Бул очаква новия сезон с предпазлив оптимизъм

Марко: Ред Бул очаква новия сезон с предпазлив оптимизъм

1118
0
Ред Бул, Ред Бул Рейсинг, Ред Бул F1
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Ред Бул очаква новия сезон с предпазлив оптимизъм, заяви Хелмут Марко. В Милтън Кийнс освен това са убедени, че новата кола за 2023 г. ще е много успешна.

„Ще трябва да намалим работата в аеродинамичния тунел, но това само означава, че трябва да разпределим времето си по-ефективно. Всички новости, които ще тестваме в тръбата, трябва веднага да проработят. За щастие вече разполагаме с добра кола, а регламентът за новия сезон е почти непроменен“, заяви съветникът на Ред Бул в F1

„Отборът си е същият, Макс [Верстапен] се подобрява с всяка година. Това ни позволява да очакваме новата състезателна година с предпазлив оптимизъм. По традиция ще работим до последно върху новия болид, но концепцията е напълно ясна. Убедени сме, че автомобилът за 2023 г. ще е в състояние да побеждава и ще е много успешен“, допълни Марко.

Междувременно Дейвид Култард, който е бивш пилот на Ред Бул, а понастоящем е телевизионен коментатор и експерт, сподели, че не е съгласен с Кристиан Хорнер. Шефът на тима от Милтън Кийнс неколкократно нападаше медиите през миналия сезон заради отразяването на ситуацията около бюджетните лимити

Около Гран при на Сингапур в края на септември миналата година се разчу, че два отбора са в нарушение на ограниченията. Темата буквално избухна, защото се говореше, че единият екип е Ред Бул. В продължение на седмици се пишеше и обсъждаше какво може да е нарушението, с колко, за какво вероятно са изхарчени допълнителните средства.

Хорнер отричаше яростно отборът да е в нарушение. Когато излезе официалният доклад и от ФИА обявиха, че Ред Бул е надвишил лимита, твърдеше, че става дума повече за грешка, отколкото за умишлено провинение. Същевременно няколко пъти изрази огромно недоволство от начина на отразяване на ситуацията. Според Култард, цитиран в британския таблоид Мирър, медиите „имат право да интерпретират ситуациите“.

„Хората са си хора, не можеш да върнеш духа в бутилката. Създали сме толкова издания и за тези с много крайни мнения или ядосаните това е възможност да говорят на други, на които могат да повлияят. Съществува и стилът „Пиърс Морган“ – заемаш някаква екстремна позиция, но без да пресичаш никакви водещи до съд граници и по въпроса се говори. Би могло да се твърди, че това е добра „бизнес журналистика“, тъй като теглиш хората към материалите и коментарите си. Само защото някой е образован и силен с думите, не означава, че няма търговски нюх. Малко противоречие е добре за създаването на известно напрежение. Според мен сме съгласни, че границата е всичко, което публично или скрито заплашва някого“, обясни позицията си Култард.