Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Ред Бул ще губи 1.2 сек на дългата права в Баку

Марко: Ред Бул ще губи 1.2 сек на дългата права в Баку

44
0

Колите на Ред Бул ще губят по 1.2 сек на обиколка на много дългата права на трасето в Баку. Това смята главният съветник в екипа на Биковете Хелмут Марко. Причината за това е дефицитът в мощността на двигателя Рено, брандиран под името Tag Heuer. Новото трасе в Азербайджан, което идния уикенд за първи път ще приеме кръг от Ф1, е доста интересно като конфигурация и е нетипично бързо за градско.

В неговия край има участък от няколко много бързи завоя и старт-финалната права, които са с обща дължина от около 2 км. И ако секторът може да се премине на пълна газ, каквито са очкванията, то мощността на мотора ще е от определящо значение.

За да намали изоставането си, от Рено пуснаха нова спецификация на мотора си още в Монако, която за последния кръг в Канада се смяташе, че носи подобрение от порядъка на 0.5 сек на обиколка. Въпреки това обаче Марко смята, че на дългите прави болидът на Ред Бул продължава да изостава значително.

„Изключително дългата права няма да ни даде предимство, каза Хелмут. – Компютърните ни симулации показват, че ще губим 1.2 сек на обиколка. Почти невъзможно е това да бъде наваксано в завоите, въпреки че имаме изключителна кола.”

Въпреки това, Марко се надява тимът му да може да преследва Мерцедес и да бъде на нивото на Ферари. Той обясни още, че в Канада и двамата пилоти на тима Верстапен и Рикиардо са имали проблеми заради ниските температури, които са пречели на гумите да достигнат оптимална работна температура.