Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко също доволен от представянето на Албон

Марко също доволен от представянето на Албон

992
0
Алекс Албон
Алекс Албон, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Главният съветник в екипа на Ред Бул Хелмут Марко също остана доволен от представянето на Алекс Албон в първото си състезания за новия си тим. Британецът от тайландски произход бе избран да замени неубедителния Пиер Гасли в големия отбор на Дитрих Матешиц.

Албон трябваше да стартира едва 17-и заради нерегламентирана смяна на компоненти по задвижващата система. След много силна втора част от надпреварата обаче Алекс завърши 5-и. Той имаше и късмет в края с отпадането на Норис.

Похвали след надпреварата Алекс получи и от спортния директор на „биковете“ Кристиан Хорнер.

„Той беше страхотен с меките гуми, коментира Марко пред австрийския ORF. – Алекс нямаше скоростта на правите, с която би трябвало да разполага.

Опитахме се да оправим това по радиото, но не се разбрахме напълно, за да може той да направи необходимите промени. Но в края на състезанието, особено срещу Рикиардо, Албон бе великолепен. Разбира се имаше късмет да стане 5-и.“

Самият Албон заяви, че е трябвало да пренастрои стила си на каране към новата за него кола на Ред Бул. По думите му, той не се е чувствал напълно комфортно в автомобила и има какво да се подобрява за следващите състезания.