Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер похвали Албон след първия му старт за Ред Бул

Хорнер похвали Албон след първия му старт за Ред Бул

1458
0
Алекс Албон и Хорнер
Алекс Албон и Хорнер, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер похвали Алекс Албон за представянето му в първото състезание за новия му отбор.

Той бе избран да замени неубедителния Пиер Гасли в големия отбор на Дитрих Матешиц и вчера в Гран при на Белгия завърши на 5-а позиция. Това бе най-доброто му класиране в кариерата.

„Това е много добър старт за Албон, заяви Хорнер пред холандското издание Formule 1. – Той направи страхотно впечатление. Стартира 17-и и завърши 5-и. Това е много добро началото за него.

Темпото му беше добро, както и обратната информация, която ни даваше. Алекс караше много зряло и не направи никакви глупости. Надявам се, че ще се представи добре и през целия уикенд на Монца.“

Албон трябваше да стартира 17-и заради смяна на компоненти по задвижващата система. В колата му беше внедрена новата 4-а за сезона спецификация на мотора на Хонда, която обаче беше свалена от колата му за квалификацията и състезанието, и заменена с 2-ата версия. Според Хорнер новата е показала много добри резултати.

„Тествахме 4-ата спецификация на двигателя чрез Квят в петък, обясни Хорнер. – Това, което видяхме, беше окуражаващо. При Макс (който не използва изобщо 4-ата спецификация, а кара също с 2-ата) имахме проблеми с двигателя, който беше много агресивен. Но той можеше да се бори с пилотите на Мерцедес в състезанието, ако не беше катастрофата.“

Кристиан заяви още, че на Монца може би и Верстапен ще използва новата 4-а спецификация на мотора на Хонда, но това още не е сигурно. Окончателното решение ще бъде взето след дискусия с Хонда.