Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко съветва Фетел да напусне Ферари

Марко съветва Фетел да напусне Ферари

4684
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Ферари

Главният съветник в екипа на Ред Бул Хелмут Марко смята, че Себастиан Фетел трябва да напусне Ферари. Според него това е нужно, за да може германецът отново да възроди кариерата си във Формула 1.

Фетел спечели 4 поредни титли с Ред Бул в периода 2010-2013 г., след което премина във Ферари. И през миналия сезон се бореше за короната с Люис Хамилтън, но много негови грешки му попречиха да я вземе. През тази Себастиан също греши често, както беше в последния кръг на Силвърстоун.

„В Ред Бул той рядко допускаше грешки, каза Марко пред Auto Bild. – А човек не забравя как се кара колата. И защо това продължава да се случва при него отново и отново в екипа на Ферари? Обикновено бъркаш, когато вече не си сигурен в себе си. Това се случва подсъзнателно.“

Фетел има договор с Ферари и за 2020 г., но постоянно се появяват спекулации, че той може да си тръгне от Скудерията след края на тази година и дори изобщо да напусне спорта. Самият Марко каза, че не вижда в кой тим би преминал Себастиан за следващия сезон.

Според тийм мениджърът на Ред Бул Джонатан Уитли Фетел има нужда да усеща безусловната подкрепа на тима. Нещо, което е имал в екипа на Дитрих Матешиц. И нещо, което може би няма във Ферари.