Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко се ядоса на Ред Бул: Верстапен трябваше да излезе по-рано. Не...

Марко се ядоса на Ред Бул: Верстапен трябваше да излезе по-рано. Не е необходимо да чакаме подобрение в условията

4826
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен заяви, че се сърди сам на себе си за резултата в квалификацията за Гран при на Маями, но Хелмут Марко се ядоса на Ред Бул. Нидерландският пилот сбърка в първия си опит за квалификационна обиколка и се отказа да я довършва. В края на Q3 обаче Шарл Льоклер катастрофира и сесията бе прекратена малко повече от минута и половина преди карирания флаг. Така Верстапен загуби възможността за последен опит в квалификацията. Марко се ядоса, че от тима на Ред Бул не са го пуснали на пистата по-рано.

„Огромен малшанс за Макс. Трябваше да излезе по-рано. Имахме скоростта. Не е необходимо да чакаме подобрение в условията. Поне щяхме да си гарантираме първите две места“, заяви Марко

„Саркастично погледнато, не може да излизаш зад Льоклер. По принцип се опитваш да направиш възможно най-добър първи опит. След това колкото по-късно излезеш, толкова по-добри са условията на трасето. В конкретния случай обаче не мисля, че това решение бе правилно“, допълни австриецът.

Самият Верстапен коментира, че не обвинява тима си за ситуацията.

„В ретроспекция може да се твърди, че бе възможно да изляза по-рано за последен опит. Отборът обаче не планира нещата така, че да сбъркам. На уличните писти всички са на лимита и подобни неща се случват, точно както стана с катастрофата на Шарл. А ние бяхме много бързи през целия уикенд“, допълни нидерландецът, който си постави за цел да стигне минимум второ място в състезанието.

„Ядосах се на себе си, но същевременно съм наясно, че неделята е съвсем различен ден. Много неща могат да станат. Ситуацията не е идеална, но няма смисъл да съм супер ядосан, разочарован или нещо подобно. Човек се учи от такива неща. И следващия път се справя по-добре“, допълни Верстапен

Кристиан Хорнер сподели, че след тази квалификация очаква интересно състезание.

„Мисля, че всичко е възможно. Макс се е справял и от 15-та позиция на грида. Така че просто не може да се прогнозира, а и останалите отбори не бива да се пренебрегват. Ферари е напред, Фернандо [Алонсо] също. Ще е интересно“, каза шефът на Ред Бул в Гран при.