Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен заяви, че е ядосан единствено на себе си

Верстапен заяви, че е ядосан единствено на себе си

4534
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Виктор Алекян

Макс Верстапен остана девети в квалификацията за Гран при на Маями. Пилотът на Ред Бул сбърка в първата си бърза обиколка в Q3 и се отказа да я довършва. В края на сегмента нямаше възможност да направи нова квалификационна обиколка заради катастрофата на Шарл Льоклер (Ферари). Това го остави без време и в дъното на топ 10. След сесията Верстапен заяви, че сам си е виновен заради пропуска в началото.

„Грешката определено бе моя. Опитах се да съм на границата, сбърках и се наложи да зарежа обиколката (при първата си серия)“, заяви Верстапен

„След това се разчита на известна доза късмет да не се появи червен флаг. На улична писта обаче се случва. Така че съм малко ядосан единствено на себе си. В състезанието ще е трудно. Аз сам си го направих такова. Да, спирането е малшанс, но в началото не направих бърза обиколка заради мои грешки. Беше страшно сложно. Излязох малко встрани на шести-седми завои, усетих лека нестабилност на предната част и просто не можах да се върна на състезателната траектория. Затова и зарязах тура“, допълни нидерландецът.

Верстапен си постави като цел за надпреварата в Маями минимум втора позиция

„През целия уикенд в Маями сме бързи. Най-добрата ми обиколка в Q2 бе достатъчно бърза за полпозишън в Q3. Това според мен означава, че разполагаме с много добър автомобил. Но пилотът трябва да сглоби всичко в момента, когато това има значение. Аз не го сторих и затова съм разочарован.“

„С темпо като нашето би трябвало сравнително лесно да си пробием път. Надявам се да не се образува DRS влакче, защото тогава ще имаме проблеми. Не беше най-добрата ни квалификация, но шампионатът не се печели в това конкретно състезание. Понякога има и грижи, но те не се отразяват на останалата част от уикенда. Не може всичко да е перфектно“, каза още Верстапен.