Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко след първа редица на грида за Ред Бул: Редът е възстановен...

Марко след първа редица на грида за Ред Бул: Редът е възстановен след фиаското в Бразилия!

1819
0
Макс Верстапен, Ред Бул
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Хелмут Марко заяви, че редът е възстановен, след като пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес спечелиха първа и втора позиция на грида за Гран при на Абу Даби.

„Първи и втори! След фиаското в Бразилия се радваме, че редът е възстановен“, коментира Марко

„Дисплеят на Верстапен на два пъти се изключва, но той изобщо не се впечатли. Имаше проблем и с предното крило. Но в момента, когато бе наистина важно, Макс се справи перфектно.“

„Още по-щастливи сме обаче от темпото ни в дълги серии. По отношение износването на гумите очевидно бяхме по-добре от Ферари в свободните тренировки. Надявам се положението да е такова и в неделя. Така ще се доближим до целта си да поставим нов рекорд за най-много победи през един сезон, както и да вземем първите две места в шампионата (при пилотите)“, каза още Марко.

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер също бе много доволен от квалификацията на пистата Яс Марина.

„Страхотна квалификация! За първи път през сезона окупираме първа редица на стартовата решетка. И за първи път от 2018 г.! Невероятно сме щастливи, защото това ни дава шанс да приключим най-успешния сезон в историята си по възможно най-добрия начин. Макс направи брилянтна обиколка. Освен това изтегли Чеко във втори сектор, извеждайки го до второто място. Не можехме да искаме по-добра сесия“, радваше се Хорнер.

„Има обаче още много работа. Сега трябва да се съсредоточим върху това да превърнем тази първа редица във възможно най-добър резултат в надпреварата и да осигурим второ място на Чеко в първенството“, добави шефът на Ред Бул.

Перес също отбеляза, че след уикенда в Сао Пауло е добре да се класира толкова напред

„Мисля, че в квалификацията наистина работихме като екип. Според мен имаше полза от изтеглянето, особено във втори сектор. Състезанието ще е трудно. Очаквам съперниците да са силни. Така че битката с Шарл [Льоклер] ще е трудна, но пък това е вълнуващо. Страхотно е да има за какво да се бориш във финалното състезание“, допълни мексиканският пилот на Ред Бул.