Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Вече съм се отказал да търся нов Верстапен. В крайна сметка...

Марко: Вече съм се отказал да търся нов Верстапен. В крайна сметка няма такова нещо…

3010
0
Хелмут Марко, Кристиан Хорнер, Ейдриан Нюи, Макс Верстапен
Хелмут Марко, Кристиан Хорнер, Ейдриан Нюи и Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Хелмут Марко се е отказал да търси следващия Макс Верстапен, защото според него такъв няма. 80-годишният съветник на Ред Бул във Формула 1 сам направи това изявление пред австрийски медии.

„Вече съм се отказал да търся нов Верстапен. В крайна сметка няма такова нещо… Ще съм доволен ако открием бъдещ победител в Гран при“, коментира Марко

Изявлението бе направено по повод присъединяването на Оливър Гьоте към академията на Ред Бул за млади таланти. Програмата ще е със съкратен състав догодина, но Гьоте ще е част от нея. Той ще кара този уикенд за Кампос Рейсинг в Макау, където участва и българският пилот Никола Цолов.

„Гьоте е добро момче. Германец е, живее в Лондон и Монте Карло. Беше бърз по време на тестовете, а догодина ще трябва да се докаже във Формула 3“, каза по повод най-новия кадър на Ред Бул Марко.

Австриецът неминуемо бе попитан и какво е мнението му за предстоящата Гран при на Лас Вегас. Формула 1 се завръща в световната столица на хазарта и забавленията, но по съвсем различен начин – със собствена огромна инвестиция и огромни надежди. Един от близките приятели на Марко – Бърни Екълстоун – заяви, че настоящите събития в Лас Вегас нямат нищо общо с F1. Съветникът на Ред Бул не бе толкова категоричен.

„Не съм аз човекът, когото да питате за това. Но все пак мисля, че е добре да дадем на събитието и целия му блясък шанс. Първо ще проследя цялото нещо и след това ще споделя мнението си. Ще се оставя да бъда изненадан“, коментира Марко

„Всичко е чисто ново – и падокът, и всичко останало. Никой не знае също така колко ниски ще са температурите и как ще повлияят на представянето на пистата. Дори 10 градуса е ниска температура. На нито едно състезание гази година не е било толкова студено. Това биха били напълно различни условия и съответно ще изискват съвсем други настройки.“

„Любопитен съм да видя как ще се получат в действителност нещата на дългите прави. И тъй като няма поддържащи състезания, можем да очакваме значителни промени в условията на пистата. Второто място в шампионата? Чеко (Серхио Перес – б.р.) има 32 точки аванс пред [Люис] Хамилтън. Това би трябвало да е достатъчно“, допълни Марко.

Събитията в Лас Вегас започнаха още в началото на седмицата. Проведе се и специална церемония за откриване на уикенда, в която участваха всички пилоти от шампионата и имаше концерт.