Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Верстапен е по-бърз от Хамилтън, но Люис е по-добър

Марко: Верстапен е по-бърз от Хамилтън, но Люис е по-добър

2412
0
Макс Верстапен и Люис Хамилтън
Макс Верстапен и Люис Хамилтън, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Главният съветник в екипа на Ред Бул Хелмут Марко смята, че Макс Верстапен вече е по-бърз пилот от Люис Хамилтън. Според австриеца обаче британецът е по-добър състезател като цяло.

Изминалият сезон бе най-добрият в кариерата на холандеца досега. Той спечели 2 победи и 2 полпозишъна. В крайна сметка Верстапен завърши 3-и в шампионата. Пред него бяха само пилотите на Мерцедес – Люис Хамилтън и Валтери Ботас.

Люис направи много силна кампания, в която доминира и спечели титлата 2 кръга преди края на сезона. Това бе 6-а корона за него и 5-а с Мерцедес. Според Марко обаче Верстапен вече е по-бърз пилот от него.

„Въпреки факта, че Хамилтън вече е 6 пъти шампион, Макс сега е най-бързият пилот във Формула 1, каза Марко пред Motorsport. – На трасето Верстапен може да е по-бърз от Люис, но ако погледнете пълната картина, Хамилтън още е по-добър. Люис е изключително бърз и има много опит. Виждаме това постоянно.

Той не е начело в първата, втората или третата тренировка. Но в квалификацията е на ниво и постига най-добрата си обиколка. Неговите състезания са впечатляващи. В Монако например той караше бавно на места, на които така или иначе не може да се изпреварва. И така запази гумите си.”