Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко за шегата на Хюлкенберг: Типичен немски хумор

Марко за шегата на Хюлкенберг: Типичен немски хумор

2745
0
Алекс Албон, Хелмут Марко
Алекс Албон и Хелмут Марко; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Хелмут Марко прие с усмивка шегата на Нико Хюлкенберг, че е отскочил до Австрия, за да подпише договор с намека, че става дума за място в Ред Бул. Твърди се, че немският пилот е бил забелязан наскоро в Залцбург, където е офисът на съветника на тима от Милтън Кийнс. Отборът все още не е взел окончателно решение кой ще е съотборник на Макс Верстапен през следващия сезон във Формула 1. Помолен да коментира слуха за негова среща с Марко, Хюлкенберг се пошегува, че е ходил да подпише контракт. После уточни, че имал предвид договор за наем на къща и се надявал на добра възвръщаемост.

„Типичен немски хумор“, каза Марко след това

Австриецът повтори пред Скай Германия, че решение за втория кокпит в Ред Бул ще бъде взето след Гран при на Абу Даби. Финалът на сезона е почти в средата на декември. Марко не бе особено доволен от представянето на Алекс Албон в Турция. Според него пилотът с тайландски корени е загубил подиум заради своя грешка.

„И двамата ни пилоти натовариха прекалено гумите си, докато опитните състезатели като [Люис] Хамилтън и [Серхио] Перес ги опазиха работещи. Не бе най-доброто представяне от младите ни пилоти. Крайното решение ще се вземе след Абу Даби. Албон имаше сравнително добро темпо до завъртането си, но ние ще оценяваме цялостно ситуацията в края на сезона. Няма междинна преценка“, каза Марко.

Хюлкенберг и Перес са най-спряганите имена за второто място в Ред Бул

Мексиканският пилот, който в края на сезона напуска Рейсинг Пойнт, призна, че забавянето на решението не е добър вариант за него и може да си вземе година почивка през 2021-ва. Същевременно обаче Серхио се чувства по-подготвен от всякога да кара за топ тим.

„В Макларън нещата не се получиха. После изкарах седем години в друг отбор – работих в спорта, натрупах знания, опит. Сега съм много по-различен пилот и определено далеч по-готов (за работа в топ тим)“, разясни Перес.

Запитан дали би било несправедливо ако остане без място във Формула 1 за догодина, Серхио каза, че това е част от спорта.

„Винаги съм знаел как стоят нещата. Мога да кажа, че съм привилегирован. Имам страхотна кариера – 10 години във Формула 1 досега. Ако се наложи да си тръгна, ще мога да го сторя с гордост, защото се справих и не са много хората с подобна кариера. Каквото и да стане, аз съм в мир със себе си“, допълни Перес.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Checo Pérez (@schecoperez)