Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг се шегува след слух, че се е виждал с Марко: Ходих...

Хюлкенберг се шегува след слух, че се е виждал с Марко: Ходих да подпиша договора!

2034
0
Нико Хюлкенберг
Нико Хюлкенберг; снимка: Рейсинг Пойнт

Нико Хюлкенберг прояви чувство за хумор в коментара си на слух, че е бил забелязан в Залцбург, Австрия, където се намира офисът на Хелмут Марко. Той участва в предаване на телевизия Сервус и коментира шансовете да се върне като титуляр във Формула 1. Смята се, че германецът все още е кандидат за място в Ред Бул. Бъдещето на Алекс Албон продължава да е неясно. От Милтън Кийнс обаче не бързат да вземат решение кой ще е съотборник на Макс Верстапен догодина.

„Ходих, за да подпиша договора!“, засмя се Хюлкенберг в отговор на въпроса относно предполагаемото му виждане с Марко.

„Сериозно, в момента всичко е спокойно. Невъзможно е да предскажеш кога ще получиш нова възможност. Последния път шансът да карам се появи неочаквано. Прекрасно разбирам колко непредсказуемо е всичко. Затова се поддържам в добра форма.“

Хюлкенберг се превърна в „супер резерва“ през сезон 2020. Той на три пъти замества пилотите на Рейсинг Пойнт Серхио Перес и Ланс Строл. Кара в двете надпревари във Великобритания и в Гран при на Айфел, спечелвайки общо 10 точки. Нико каза, че засега е приключил работата с тима от Силвърстоун.

„Продължавам да общувам с няколко инженери, които познавам отдавна, и то добре. Отборът направи някои промени по автомобила вследствие на мои забележки и ми е интересно какво се е получило“, обясни Хюлкенберг.

Твърди се, че Макс Верстапен е посочил немския пилот като предпочитан от него вариант за съотборник. Баща му Йос също се надява от Ред Бул да предпочетат Нико.

„Мястото може да се заеме от Албон, Хюлкенберг или Перес. Моето предпочитание е същото като на Макс. Той има нужда от силен съекипник“, заяви бившият пилот от Формула 1.