Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марморини отговорен за генерална грешка в концепцията

Марморини отговорен за генерална грешка в концепцията

54
0
бокс,гараж,питлейн,Ферари

Лука Марморини ще понесе отговорността за генерална грешка в концепцията на двигателя и задвижващата система на Ферари този сезон. Това е общото мнение в падока след появилата се информация, че и той ще бъде освободен от ръководството преждевременно, както стана и със Стефано Доменикали.

Според изключително ерудирания и уважаван журналист Алберто Антониони от италианското списание Аутоспринт, с когото говорихме в пресцентъра днес, големият проблем е в това, че турбото е неправилно конструирано. То е разделено както е при Мерцедес, макар и не от двете страни на блока, но е твърде малко! Освен това газовете в него от левия и десния ред цилиндри имат различен път и сила да въртят турбината, което води до огромните проблеми с управлението на силата на работа на цялата задвижваща система.

Според Алберто потенциалът на двигателя на Ферари наистина е много по-голям от това, което се вижда на пистата, но проблемът с работата на турбото пречи на цялата система. Той има съмнение още, че самото подаване на газовете не е радиално, както е при Мерцедес, а е аксиално като в реактивен двигател и затова работата е допълнително неравномерна.

Подробности по тези теми в новия брой на ClubS1 (173), който вече е на пазара.

Правилата не позволяват промяна в конструкцията този сезон, но италианците се надяват за догодина да могат да променят задвижващата си система, както и Рено и така да скъсят дистанцията до Мерцедес.