Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маркес направи тест с болид на Торо Росо в Австрия

Маркес направи тест с болид на Торо Росо в Австрия

112
0
Марк Маркес

Четирикратният шампион в MotoGP Марк Маркес направи първия си тест с болид от Формула 1. Испанецът подкара колата на Торо Росо от 2012 г. на пистата Ред Бул Ринг в Австрия. Испанецът направи общо 43 обиколки с демонстрационни гуми на Пирели.

Тестът на Марекс беше наблюдаван от главния съветник на Ред Бул Хелмут Марко, собственика на тима Дитрих Матешиц, спортният директор на Хонда Масаши Ямамото и Ники Лауда. Съвети му даваше бившият пилот на „биковете“ Марк Уебър.

„През целия ден бях усмихнат. Това беше страхотно преживяване, каза Маркес. – Беше невероятно да карам кола от Формула 1, като досега не бях правил това. Имах само 2 обиколки на Мотеги с болид от Формула 3. Вчера бях много нервен. Повече отколкото на състезателен уикенд.

Но стъпка по стъпка се опитвах да намеря верния път, да се забавлявам и нещата се получиха наистина добре. Казаха ми, че като за началото не съм бил зле, но според мен бях много далеч от най-добрите възможни времена. След това постепенно разбрах нещата и с всичките тези легенди около мен всичко бе по-лесно.“