Начало Други Маршавелов на първа позиция на писта Русе

Маршавелов на първа позиция на писта Русе

35
0

Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10 ще стартира от полпозишън в утрешната надпревара на писта Русе, която е трети кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут. Пилотът на КА-2 Рейсинг спечели първата позиция в клас „Макси“ в провелите се днес квалификации.

В първата от двете квалификации пловдивчанинът бе най-бърз на пистата, а във втората подобри значително времето си и слезе до 1:21.380 мин. Втори на 0.145. остана Илия Царски (Мицубиши Лансър Ево 9), а трети на 1.4 сек бе Румен Дунев (Мицубиши Лансър Ево 9).

„Доволни сме от днешния ден, въпреки, че се готвехме да поставим рекорд на трасето, но разлято масло на част от пистата ни попречи. Във втората квалификация направихме само три обиколки, защото сметнахме, че няма нужда от повече. Надявам се утрешния ден да е по-успешен“, сподели Маршавелов след квалификациите.

В клас Туринг най-бърз беше Станислав Паришков (Опел Кадет) с време 1:29.706 мин, следван от Стоян Апостолов (Елена Тим) с Хонда Сивик (+2.966 сек) и Иван Влъчков с Хонда Сивик от КА2 Рейсинг Тим (+4.310 сек). Последният направи много малко обиколки в квалификация 2, след като се оказа, че се е изхлузил уплътнител на масления филтър.

В клас Спорт първо време постигна Ерменко Ерменков (Джордан рейсинг Тим, Ситроен Саксо), следван от Иван Михайлов (Вромос, Ситроен Саксо) и Михаил Симеонов (Моторспорт Т-Н, Ситроен С2).