Начало Други Маршавелов с пълна ревизия на автомобила за писта Велико Търново

Маршавелов с пълна ревизия на автомобила за писта Велико Търново

43
0

Двукратният шампион на България на писта Константин Маршавелов с Мицибиши Лансър Ево 10 ще вземе участие в предстоящото състезание на писта Велико Търново, което ще се проведе през този уикенд (7-8 май). Надпреварата е втори кръг от националния шампионат по автомобилизъм на Затворен маршрут.

Първия кръг, който се проведе на писта Дракон преди две седмици беше спечелен от пилота на КА-2 Рейсинг Тийм. В него пловдивчанинът спечели квалификацията, а в неделния ден и един от маншовете, във втория той завърши на втора позиция, но това му достигна за да се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка.

За съботния ден е предвиден административния и технически преглед, както и тренировките, които започват от 13:30 часа. В неделя е самото състезание, което се провежда в два манша. Първия старт е от 10:30 ч.

„Направихме пълна ревизия на автомобила, тъй като през тази година разполагаме с повече мощност и това е необходимо, за да се представим добре, заяви Маршавелов. – Аз лично много харесвам трасето и очаквам интересно състезание предвид метеорологичните прогнози.“