Начало Затворен маршрут Маршавелов, Влъчков, Куманов и Лишев ще стартират първи на Писта Енеос

Маршавелов, Влъчков, Куманов и Лишев ще стартират първи на Писта Енеос

402
0

Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10 ще стартира първи във висшия клас Макси в първия кръг от националния шампионат на Затворен маршрут – Писта Енеос. Надпреварата се провежда на трасето Дракон край Калояново.

Шампионът за последните 3 години, който се състезава за КА-2 Рейсинг Тийм, изпревари само с 0.1 сек Пламен Камбуров с Мицубиши Лансър Ево 9. Пловдивчанинът записа най-доброто си време във втората сесия – 1:00.168 мин.

От втора редица ще потеглят Камен Василев също от КА-2 Рейсинг Тийм с Мицубиши Лансър Ево 10 и Илия Царски с Мицубиши Лансър Ево 9. Пилотът на АСК Автоцар Рейсинг Сервиз има нов спонсор – мобилният оператор VIVACOM.

В серия Туринг първи ще стартира Иван Влъчков с Хонда Сивик. Пилотът на АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък записа най-добри времена и в двете тренировки днес. В първата той постигна 1:06.168 мин, а във втората свали цяла секунда и спря хронометрите на 1:05.142 мин.

Иван Влъчков с Хонда Сивик

Конкуренцията в класа беше много сериозна. Второ време даде Стоил Неков с Хонда Сивик, който изостана само на 0.3 сек от Влъчков. Трети ще стартира Косьо Йорданов с Рено Меган, следван от Кольо Карастоянов също от екипа на АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък.

„След ремонта все едно карам нова кола, заяви Влъчков. – Поведението й е различно. Конкуренцията се засилва. Във втората тренировка рискувахме и излязохме по-рано на пистата, което се оказа добро решение.“

В серия Спорт в отсъствието на шампиона Симеон Симеонов най-бърз беше Деян Куманов от АСК Стара Загора с Хонда Сивик

Той подобри много времето си във втората квалификация. Втори резултат записа Йордан Методиев от Дианел Рейсинг с Хонда Сивик, следван от Александър Димитров-Пъчката от Green Fox Motorsport и Кристиян Христов от АСК Ефко Рейсинг.

За Купа Лада първи ще потегли Иван Лишев с Лада 2101 от екипа на Диамо. След него се наредиха Евгени Семерджиев с Лада 2105 и Светослав Захов с Лада 2101. Шампионът Огнян Патенов не участва в сесиите. Официалното откриване е утре от 10:30 часа, а състезанията започват от 11:00 часа.

снимка: Асен Илиев