Начало BG спорт Маршавелов, Влъчков, Симеонов, Патенов и Станев с победи на Писта София

Маршавелов, Влъчков, Симеонов, Патенов и Станев с победи на Писта София

796
0
Константин Маршавелов
Константин Маршавелов, снимка: Lap.bg

Константин Маршавелов, Иван Влъчков, Симеон Симеонов, Огнян Патенов и Венислав Станев спечелиха състезанията в своите класове на Писта София, 3-и кръг от националния шампионат на Затворен маршрут. Надпреварата се проведе за първи път от 10 години, като сега се състоя на пътния възел около стадион Георги Аспарухов.

Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10 потегли от полпозишън, след като най-бързият от квалификациите Васко Въжаров със своя Опел Астра не участва заради технически проблем

На старта пловдивчанинът поведе пред Пламен Камбуров с Мицубиши Лансър Ево 9. Още във втората обиколка обаче Симеон Иванов със Субару Импреса получи повреда и колата му се запали. Състезанието бе спряно, а пилотът излезе от колата без наранявания.

След летящ рестарт поведе отново Маршавелов пред Камбуров. Пилотът на Автотранс обаче загуби темпо и бе изпреварен от Илия Царски. В 8-ата обиколка Камбуров се прибра в бокса заради технически проблем и отпадна. До края Маршавелов нямаше проблеми и спечели пред Царски и Румен Киров.

Иван Влъчков
Иван Влъчков

В серия Туринг втора победа за сезона взе Иван Влъчков с Хонда Сивик от екипа на Дамасцена Алба. Шампионът поведе след старта и контролираше състезанието. Силно темпо поддържаше и Стоил Неков с Хонда Сивик, който завърши втори.

Трети се класира Кольо Карастоянов (Хонда Сивик) също от екипа на Дамасцена Алба. Излезлият в началото на 3-а позиция Димитър Кондев с Рено Клио не успя да финишира. Състезанието не завърши и ветеранът Стоян Апостолов с Хонда Сивик, който получи повреда още в първата обиколка.

Влъчков участва и в Свободния клас с автомобила Sin Car R1 на Росен Даскалов. Последният беше организатор на състезанието. И в тази категория Иван спечели. След него останаха Валентин Иванов с Фолксваген Голф и Филип Бояджиев с Ауди А4.

По този начин екипът на Дамасцена Алба спечели първото място в отборното класиране. Втори е тимът на КА-2 Рейсинг Тийм, а трети Автоцар Рали Сервиз.

Стартът в серия Спорт
Стартът в серия Спорт

В серия Спорт победата взе шампионът Симеон Симеонов с Хонда Сивик. Пилотът на АСК Стара Загора стартира първи и поведе. Зад него се движеше съотборникът му Деян Куманов, но последният получи повреда в скоростната кутия и загуби много скорост.

От това се възползва Александър Димитров с Хонда Сивик, който завърши 2-и. Местата на подиума след страхотно каране допълни Александър Антов с Хонда Сивик. Той стартира от дъното на колоната и не беше карал 5 години. но въпреки това се справи отлично.

Огнян Патенов
Огнян Патенов пред Петър Петров

За Купа Лада първи стана Огнян Патенов (Русе Кар) с Лада 2101. Той води от старта до финала. В началото го притискаше Петър Петров с Лада 2105, но след това последният имаше проблеми с колата и изостана 4-и. Пред него се наредиха Милчо Стефчев с Лада 2107 и Иван Лишев с Лада 2101.

В Купа Енеос, където всички карат с автомобили Ауди А4, убедително първата позиция взе шампионът Венислав Станев. Така той записа 3-а победа за сезона от 3 състезания. Втори се класира Ташо Ташев, а трети Денислав Терзийски.