Начало Картинг Мартин Чой преминава от 2 на 4 колела за 12 часа на...

Мартин Чой преминава от 2 на 4 колела за 12 часа на България

232
0
Мартин Чой

Мартин Чой се готви за поредното си предизвикателство. На 16 септември, на писта Пауталия в Кюстендил, ще се проведе първото по рода си за България, а и цяла Източна Европа, отборно картинг състезание по издръжливост от типа на „24 часа на Льо Ман“. Българският формат се нарича Еко 12 часа на България, а зад името му стои генералнят спонсор на събитието бензиностанции ЕКО.

Въпреки че излиза от зоната си на комфорт и сменя мотора с картинг, Мартин има богат опит в подобни състезания. Зад гърба му са вече три участия в „24 часа на Льо Ман“ и по един старт в „8 часа на Ошерслебен“ и „8 часа на Словакия ринг“.

В отбора на Мартин „EKO Racing Team” ще влязат бившият състезател в MotoGP Лукаш Пешек, познатият ни от „24 часа на Льо Ман“ Яро Черни и Михаил Иванов. В рамките на надпреварата, те ще премерят сили със световно известни имена от Формула1 и Moto GP,  като Витантонио Лиуци, известен с победата си над Михаел Шумахер през 2001г. и световният шампион по картинг от 2000 г. Колин Браун.

„Много се вълнувам за 12-те часа на България. Подобно нещо не е правено до момента в тази част на Европа, а това, че България е домакин, е направо невероятно. Имам доста опит с шофирането на 4 гуми, а и вече съм участвал в няколко ендюранс шампионата, така че планирам да дам всичко от себе си. За мотивацията ми допринася и фактът, че ще караме пред родна публика.

Конкуренцията също не е за подценяване. Бившият световен шампион Колин Браун и Витантонио Лиуци, който навремето победи Шумахер на собствената му писта в Германия, ще бъдат в един отбор. Със сигурност ще бъде много интересно. Каня всички фенове на моторните спортове да ни гледат. Входът е свободен, а емоциите са гарантирани!“, сподели Мартин Чой, в компанията на изпълнителния директор на „ЕКО България“ Алексис Атанасопулос.

„В България има страшно много фенове на автомобилните и моторните спортове. За нас от „ЕКО България“ е чест да можем да им осигурим подобно уникално изживяване. Лично аз смятам, че тук има огромен потенциал за развитието на такива събития. Освен това, имаме и много талантливи състезатели. Мартин е най-яркият пример и затова го подкрепяме вече 8 поредни години“, заяви г-н Атанасопулос.

Повече информация за участието на Мартин и отбора му в „ЕКО 12ч. на България“ ще бъде споделена по време на официална пресконференция, която ще се проведе на 14 септември (петък), в София Картинг Ринг (Ринг мол).