Начало Moto News Мартин Чой бие с рекорд в Гърция

Мартин Чой бие с рекорд в Гърция

54
0

Мартин Чой смачка рекорда за най-бърза обиколка на пистата в Серес (Гър) и записа поредна победа в суперуспешната за него 2011 година. През този сезон асът на мотоциклетния Prima Build Racing Team спечели три титли – на България, Източна Европа и от европейския шампионат „Алпе Адриа“.

Чой безапелационно победи в клас SST 1000, в предпоследния кръг от гръцкия шампионат. Със своето БМВ той изпревари с 12 секунди класиралия се на второ място шампион на Гърция Костас Контомарос. Трети завърши Михаил Иванов, също от Prima Build Racing Team.

В квалификациите Чой грабна полпозишън с време 1:18,8 мин – рекорд на трасето за най-бърза обиколка с мотоциклет.

„Много съм доволен, че поддържам добра форма през целия сезон, както и от отличното състояние на мотора. За мен състезанието в Серес беше и чудесна тренировка за финалния кръг на европейския шампионат в Албасете„, заяви Мартин.

Надпреварата в Испания ще е на 8 и 9 октомври. В нея ще участва целият елит на континента в класовете SST 1000, Supersport 600 и 125GP – всички от Топ 5 в шампионатите на Испания, Франция, Германия, Италия и Холандия, както и първите четирима от първенствата Алпе Адриа, на Скандинавия и на Източна Европа. Наградният фонд е внушителен – 90 000 евро.