Начало Moto News Мартин Чой на финалната права към евротитлата

Мартин Чой на финалната права към евротитлата

184
0
Prima Build Racing Team

Мартин Чой на финалната права към евротитлата

Евротитла или второ място за Мартин Чой, БМВ и България в генералното класиране. Това са вариантите пред звездата на Prima Build Racing Team в навечерието на последния (9-и) кръг за сезон 2011 в eвропейския шампионат „Алпе Адриа“. Домакин на финалната надпревара е Риека.
Уикендът на пистата в Хърватия обещава да е особено горещ, защото ще има 2 състезания в два поредни дни. Преди тях Чой е водач в клас SST 1000, със 132 точки. Втори е австриецът Андреас Меклау (Сузуки) – 121 т., трети е Михал Фила (Чех, БМВ) – 84. До момента Мартин има три победи и общо шест подиума от 7 проведени състезания. Преднината му можеше да е много по-голяма, ако не беше преследван от малшанс. Чой беше дисквалифициран след второто си място в III кръг в Бърно заради фабричен проблем с акумулатора. Преди това пък буря наложи отлагането на старта от II кръг в Риека, когато Мартин беше най-бърз и в свободните тренировки, и в квалификацията. Именно това състезание трябва да бъде проведено в Хърватия сега, заедно с финалното по програма.
„Вече можеше да съм шампион, но и това, което се случи, го има в играта, заяви Чой на заминаване за Риека. – Сега съм концентриран изцяло върху предстоящите стартове. Харесвам пистата, на нея имам и победа през сезона. Второто място също би било успех, но европейската титла е голямата ми цел през 2011 година и силно се надявам да зарадвам себе си, отбора и всички, които ни подкрепят“.
На 14 август Мартин стана за пореден път шампион на България, а през септември ще продължи битката за победа и в първенството на Източна Европа.