Начало Moto News Мартин Чой открива сезона в Словакия

Мартин Чой открива сезона в Словакия

75
0
Мартин Чой

Звездата на българския мотоциклетизъм Мартин Чой (Globul Racing Team) започва този уикенд в Словакия защитата на хеттрика си от титли, който извоюва миналата година. През 2011-а софиянецът с корейски корени, който кара BMW, убедително стана европейски, източноевропейски и национален шампион в клас SST 1000. Амбициите на Мартин са отново да вдигне трите купи.

Първото състезание на Чой през 2012 г. ще е на пистата „Словакияринг”. Там от днес до неделя се провежда първият от 9-те кръга на европейския шампионат „Алпе Адрия”.

Надявам се отново за започна сезона с победа, и дано този път нямам миналогодишните проблеми”, заяви Мартин.

На 24 април 2011 г. българският ас спечели надпреварата на пистата „Хунгароринг” в Будапеща. Той обаче трябваше да кара с няколко контузии и резервния мотоциклет, заради гръмнала задна гума при скорост около 285 км/ч в една от тренировките. На „Словакияринг” пък завърши трети, в 5-ия кръг от шампионата.

Мартин отново е подготвен много добре, моторите ни са страхотни и вярваме в успеха”, каза Михаил Иванов, мениджър и съотборник на Чой, преди днешните свободни тренировки. Квалификацията е утре (събота), а състезанието – в неделя.

Вторият кръг на „Алпе Адрия” ще е на 12-13 май в Бърно (Чех), а на 20 май Чой ще кара в националния