Начало Moto News Мартин Чой ще се бори за 2 победи в Хърватия

Мартин Чой ще се бори за 2 победи в Хърватия

148
0

След като не остави и капка шанс на конкурентите си в последното състезание на пистата в Долна Митрополия, Мартин Чой с BMW е амбициран да спечели и предстоящия кръг от европейския шампионат по мотоциклетизъм Алпе Адрия.

През изминалия уикенд, на пистата край Плевен, звездата на GLOBUL Racing Team изпревари със смазваща разлика съперниците си в клас SST 1000 в Източно-европейския шампионат. Чой беше по-бърз с почти половин минута от втория в класирането – Красен Кънчев, също с BMW. Надпреварата беше валидна и за първенството на България.

След такава победа е ясно, че всички в отбора сме свършили повече от добре работата си. Много благодаря на целия тим за усилията и професионализма, както и на спонсорите – за доверието и подкрепата! Успехът в Плевен ми дава допълнителен импулс за още по-силно представяне и в европейския шампионат, където, надявам се, техническите проблеми да са вече зад гърба ми. Предстоят две състезания в Риека и съм докрай амбициран да ги спечеля – заяви Чой.

Мартин ще стартира в Хърватия на 14 и 15 юни, в третия кръг от европейския шампионат Алпе Адрия. До момента, въпреки няколко повреди в мотоциклета, Чой се представя много добре и два пъти се качи на подиума. 

Пистата в Риека е една от любимите на Мартин. Именно там през 2011 г. Чой си осигури предсрочно спечелването на европейската титла.